Dat is een goede vraag, er bestaan vele namen en soorten. We noemen CO2 lasers, UV lasers, infraroodlasers, diodelasers, bluelaser en fiberlasers. Elke laser heeft zijn eigen gebruikersdoel, een cleaning laser gebruikt een fiberlaser in het infraroodspectrum. De wavelength van onze lasers liggen tussen de 1060 en 1075 nanometer. Dit maakt ze infraroodlasers omdat vanaf 780nm en hoger al het licht voor ons mensen onzichtbaar is en ‘infrarood” genoemd wordt.
In dit spectrum hebben we dan nog een pulslaser en een continulaser. Een pulslaser geeft korte lichtstralen en pulseert als het ware de contaminatie van of uit het basismateriaal af/vandaan. Een continulaser is simpelgezegd bruut geweld die de contaminatie wegbrandt. Bij juist gebruik van een pulslaser wordt het basismateriaal daarom niet eens handwarm. Bij een continulaser is dit wel het geval. Grote oppervlaktes ontroesten gaat daarom sneller met een continulaser maar bij een delicaat basismateriaal zoals aluminium reinigen is juist weer een pulslaser noodzakelijk. Een continulaser zou in dit geval dwars door het aluminium heen branden. Ook is het belangrijk of de aanslag op/in het te reinigen object op het materiaal zit of erin getrokken is. Roest is oppervlakkig en is eenvoudig te verwijderen, voor bijvoorbeeld een zuurrestant dat in een RVS oppervlak getrokken is (echt in de poriën van het materiaal) is een pulslaser noodzakelijk om dit eruit te krijgen. Een continulaser is hier niet geschikt voor.
Daarmee willen we zeggen dat een continulaser eigenlijk alleen geschikt is voor metalen en niet voor andere materialen. Steen, kunststof, rubber of hout en diepe reiniging van metalen etc. is alleen mogelijk met een pulslaser. Uiteraard kunt u het vermogen van de lasers wel afregelen op de procent nauwkeurig zodat u voorzichtig kunt beginnen het het vermogen op kan voeren tot u het gewenste resultaat bereikt heeft.
Bij Laser Cleaner BV huurt u een diverse soorten lasermachines, van 100w tot 3000W pulslaser of continu. De benodigdheden zijn een stroomaansluiting van 230V 16A voor onze pulslasers of een 16A of 32A krachtstroomaansluiting voor onze continulasers. Daarnaast is een persluchtaansluiting nodig ter bescherming van de laserkop. Mocht u dit laatste niet zelf hebben dan hebben wij eventueel een kleine compressor bij de machines beschikbaar.
Heeft u verder nog vragen over uw eigen toepassing? Neem dan contact met ons op!